Ova Ortaokulu

WEB https://ovaortaokulu.meb.k12.tr
Adres : OVA MAHALLESİ OKUL SOKAK NO 6 KAŞ/ANTALYA
VİZYON : Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen nesillerin yetiştiği, bütün öğrencilerin; akla ve bilime dayalı eğitim ortamında, hayata ve bir üst öğretime hazırlandığı, geleceği bu günde yaşayan bireylerin yetiştiği, yönetici öğretmen - öğrenci ve velilerin el birliği ile; örnek bir okul olmak.
MİSYON : Okul çevresine ve öğrencilerimize; güvenli bir ortamda nitelikli eğitim vermek, tüm öğrencilerin yararlı bireyler olmalarını sağlamak, onların; bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara çağımızın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikler kazandırmak.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Yabancı Dil :
Isınma : Klima ile ısınma yapılmaktadır.
Servis : Okulumuz servis taşımacılığı hizmeti kapsamındadır.
Ulaşım : Her yarım saatte ilçe içi minibüsler ve şehirler arası otobüs firmaları da ana yol üzerinden geçmektedir. Okulumuza uzaklığı 250 metredir.
Yerleşim Yeri : Mahalle(Köy)
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 240 km, ilçe merkezine ise 40 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuz ilçe müsabakalarında voleybol, futbol, satranç, atletizm branşlarında başarıları vardır.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz Tübitak proje yarışmalarına katılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Okulumuz yerel ve ulusal proje yarışmalarına katılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz uluslararası Erasmus Projesi ' My City on Your Wall' projesi koordinatörlüğü yapmıştır. 7 farklı ülkeden 22 farklı okul eğitimcilerini beldemize misafir etmiştir. Bu proje koordinatörü İngilizce öğretmenimiz halen okulumuzdaki görevine devam etmektedir.